Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.10.2013

Зміцнення на внутрішньому ринку зерна

Дощова погода в більшості регіонів України не дає можливості вітчизняним сільгоспвиробникам продовжити збирати врожай. Більшість трейдерів законтрактували великі обсяги поставок кукурудзи на початок жовтня-листопада, але поточна пропозиція кукурудзи знаходиться на дуже низькому рівні, однак навіть збільшення закупівельних цін навряд чи виправить ситуацію, оскільки фізичний обсяг пропозиції кукурудзи від цього не збільшиться. До того ж вологість кукурудзи дуже висока, тому прямий варіант поставок зерна в порти виключений, а на досушування буде витрачено додатковий час та кошти. Аграрії в  даній  ситуації всупереч потенційній можливості заробити на ймовірному підвищенні  закупівельних цін втратять з причини зменшення врожаю та погіршення якості.

На українському ринку пшениці на минулому тижні також спостерігалось незначне зміцнення цін. З причини невизначеної ситуації з кукурудзою аграрії притримують пшеницю в надії на збільшення цін. Трейдери продовжують повідомляти про дефіцит фуражної пшениці на ринках, внаслідок чого вони не поспішають заключати зовнішньоекономічні контракти з причини високого ризику штрафних санкцій.

Дощі також перешкоджають посівній кампанії озимих. В минулому році в цей же час фермерам вже вдалось засіяти 3,8 млн. га у порівнянні з 2 млн. га в цьому році (в тому числі 0,8 млн. га ріпаку). Такі темпи посівної кампанії можуть призвести до скорочення  площ, тоді як уряд об’явив про збільшення площ під озимину.