Опубліковано 28.11.2013

Огляд українського ринку м`яса

В той же час імпорт м’яса птиці і субпродуктів за даний період скоротився на 37,4% до 60,85 тис. тонн, а у вартісному виразі — на 38,6% до 82,7 млн доларів США.

Експорт свинини за січень-жовтень поточного року скоротився в 5,43 рази в порівнянні з відповідним періодом 2012 року до 3,13 тис. тонн (14,57 млн долл. США). Разом з тим, імпорт свинини в Україну за той же період зменшився на 25,9%  до 123,44 тис. тонн або на 311,70 млн доларів США.

Як підкреслив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, вітчизняні сільгоспвиробники збільшили з початку цього року виробництво м’яса на 8,6%. Забезпеченість ним збільшується, що в свою чергу дозволяє поступово заміщувати імпорт. Також було відмічено, що за останні роки сформувалась  позитивна  тенденція до переміщення виробництва м’яса на сільгосппідприємства. В даний час значна частина українського м’яса виробляється на сучасних вертикально інтегрованих тваринницьких та птахівничих комплексах.

За думкою окремих аналітиків, дані тенденції у виробництві тваринницької продукції не тільки стабілізують на українському ринку ціни на м’ясопродукти, але також будуть сприяти їх зниженню в короткостроковій перспективі.

Поставити запитання