Опубліковано 08.08.2013

Український ринок м’яса

В Україні спостерігається скорочення імпорту свинини. За січень-червень поточного року даний показник знизився на 15% с 83,5 тис.тонн за відповідний період минулого року до 71 тис.тонн. Експерти вважають, що основною причиною скорочення імпорту є збільшення пропозиції вітчизняної свинини на внутрішньому ринку. Так, в I півріччі 2012 року на переробку надійшло 91,4 тис.тонн свинини в живій вазі, а за той самий період поточного року на 15% більше – 105,5 тис.тонн. Відповідно, зросли обсяги виробництва охолодженого та замороженого м’яса на 10% и 40%. До того ж зупинення експорту свинини в Росію знову ж таки сприяло збільшенню пропозиції вітчизняної свинини на внутрішньому ринку.

Крім того, помітне в останній час зростання промислових потужностей по виробництву свинини в Україні також, безсумнівно, впливає на ситуацію на ринку даного товару, сприяючи збільшенню частки сільськогосподарських підприємств в поставках свиней на переробні підприємства. Зокрема, в I півріччі 2011 року частка таких підприємств склала 91,3%. За аналогічний період минулого року – 93%, а в цьому роцімайже 94%.

Поставити запитання