В Україні набирає обертів сертифікація агропідприємств за міжнародним стандартом GLOBALG.A.P., який регулює якість й безпечність сільськогосподарської продукції що споживається у свіжому вигляді — овочів і ягід, фруктів тощо.
Про це пише AgroTimes.
На початок січня 2020 року сертифікат GLOBALG.A.P. отримали 36 вітчизняних виробників агропродукції, з яких 22 — то компанії, що спеціалізуються на вирощуванні фруктів і ягід, а 10 — культивують овочі.
Нині триває переклад документів стандарту українською мовою і його адаптація до норм вітчизняного законодавства. Після опрацювання український текст стандарту буде опублікований у вільному доступі на сайті globalgap.org.
GLOBALG.A.P. чітко регламентує поводження з пестицидами, вимагає ретельного обліку використаних матеріально-технічних ресурсів й виконаних робіт, а також — дбає про довкілля (раціональне водокористування тощо) й належні умови для персоналу. Загалом стандарт передбачає понад 220 контрольних точок під час виробництва агропродукції.