За даними Державної служби статистики України протягом січня-листопада 2019 року в нашій державі вироблено 9 285 тонн риби морської замороженої нерозібраної. Це на 19,7 % більше аналогічного періоду минулого року.
Як повідомляє Agronews зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:
– філе рибне та м’ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені – 3 221 тонна (+35,3 % до січня-листопада 2018 року);
– філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 1 264 тонни (+52,3%);
– лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 554 тонни (+25,6%);
– продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв із риби) – 2 850 тонн (+13,1%);
– готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 12 885 тонн (+16 %).
Крім того, протягом 11 місяців 2019 року в Україні вироблено:
– риба сушена і в’ялена – 3 530 тонн;