Нова розробка на 100% біорозкладана і компостується у домашніх умовах, пише “Агробізнес Сьогодні” із посиланням на Мост.Днепр.
“Зазвичай складаючи залишки їжі у поліетиленовий пакет, не замислюємося, що консервуємо їх на століття. Наші ж пакети розпадаються на біологічні речовини і можуть використовуватися як добрива”, – розповідає екологічний експерт, директор заводу “Новіс” Андрій Береза.
Три роки тому, після відвідування всесвітньої виставки у Дюссельдорфі, на підприємстві поставили за мету випустити пакет на основі кукурудзяного або картопляного крохмалю з основним критерієм – щоб розкладався в звичайних умовах приватного домогосподарства без використання промислового компостера, розповідає він.
“В кінці 2019 року ми виготовили пакет з кукурудзяного крохмалю і вже пройшли сертифікацію за стандартом “OK compost HOME”. Дніпровський завод “Новіс” почав першим в Україні виробляти пакети за вищезгаданим стандартом”, – розповідає Андрій Береза.
Наразі крохмальні пакети тестують кілька торгових мереж.