Опубліковано 24.05.2021
В Україні виробництво рибного філе збільшилося на 21%
В Україні протягом січня-березня 2021 року вироблено 518 тонн філе рибного в‛яленого, соленого чи у розсолі (крім копченого). Це на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року
Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.
Зазначається, що зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:
- риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного тадунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 1003 тонни (+17,8%);
- риба сушена і в’ялена– 1067 тонн (+16,9%);
- риба в’ялена, сушена, солена чинесолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 2,6 тис. тонн (+15%);
- риба солона (крім оселедців)– 565 тонн (+14,1%);
- оселедці солоні –1045 тонн (+13,6%);
- продукти готові йконсерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 925 тонн (+1,7%);
- готові продукти і консерви зриби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 4,1 тис. тонн (+0,5%).
Слід додати, що впродовж січня-березня поточного року в Україні вироблено:
- продукти готові йконсерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 3,1 тис. тонн;
- ікра інших риб– 918 тонн;
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чишматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 420 тонн.
Agravery.com