В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними.
За даними фінансово-економічного департаменту Міністерства аграрної політики та продовольства України помітне зниження цін на крупи – у порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукрудзяні (-1%) та горохові групи (-1%).
Спостерігається тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі.
Так, відносно минулого року на 14 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим місяцем, на 16 % втратили в ціні морква та буряк, 7 % – картопля, 4% – капуста та цибуля
Ціни на масло вершкове, олію та цукор не зросли.
По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції. Відбулось незначне подорожчання (4%) м’яса ВРХ та свинини (5%), молоко вищого гатунку змінилось в ціні на 2%, м’ясо курей на 3%.
minagro.gov.ua