Україна та США працюють над відкриттям американського ринку для української кукурудзи та пшениці (у тому числі, органічної). Наразі процедури погодження знаходяться на фінальному етапі.
Про це повідомляє Держпродспоживслужба.
«Ми дуже чекаємо на відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці, адже це створить нові перспективи для розвитку бізнесу та зростання економіки нашої країни», — заявила Владислава Магалецька, голова Держпродспоживслужби.
Додамо, що Елізабет Хафнер, співробітниця торгового представництва США, USTR, відзначила успішну комунікацію між країнами та підкреслила важливість подальшого діалогу між бізнесом та органами влади.
«Раніше американські експерти прогнозували збільшення загального українського експорту зернових на всі ринки. Так, USDA підвищило прогноз експорту української пшениці у поточному маркетинговому році на 2,5 мільйони тонн, порівняно з попереднім, травневим прогнозом. Очікують, що Україна експортує рекордні 23,5 мільйони тонн пшениці. Також, порівняно з попереднім прогнозом, має зрости і експорт української кукурудзи — до 32 мільйонів тонн», — підкреслили у відомстві.