У своїй заяві Адміністрація з регулювання цукру (SRA) стверджує, що Філіппіни готуються до “дуже жорсткого” балансу цукру, який не покриє попит протягом двох-трьох місяців у міжсезонний період.
Країна Південно-Східної Азії не є постійним імпортером цукру, але при необхідності зазвичай закуповує цукор із Таїланду, другого за величиною експортера в світі після Бразилії.
Після оцінки збитків від тайфуну у 2021/2022 МР, що закінчується 31 серпня, на Філіппінах виробництво цукру-сирцю має скласти 2,072 млн т проти попереднього прогнозу в 2,099 млн тонн, повідомив представнгик SRA Ерменегільдо Серафіка.
Асоціація виробників цукру Філіппін також зменшила оцінку виробництва рафінованого цукру до 16,748 млн фунтів (50 кг мішок цукру) із 17,572 млн фунтів цукру до того, як тайфун Рай обрушився на центральні та південні регіони країни.
Серафіка зазначив, що обмежена внутрішня пропозиція разом із відновленням попиту після тривалих карантинних обмежень почали підштовхувати ціни вгору, при цьому оптові ціни як на сирець, так і на рафінований цукор досягли рекордних показників.