ДП «Держзовнішінформ» здійснює моніторинг цін на зовнішньому і внутрішньому ринках, згідно з наказом Міністерства розвитку і торгівлі України.               Інформаційно-аналітичні продукти компанії включені Державною податковою службою України до переліку джерел інформації для отримання котирувальних цін.               Нормативно-правові акти

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.04.2022

У березні ціни на свинину незначно знизилися

Моніторинг цін ключових національних торгівельних мереж від аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» свідчить, що у березні ціни на свинину «просіли» на 1% проти лютого.
Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».
«У березні середня ціна кілограма свинини на полицях вітчизняних супермаркетів склала 130,6 грн проти 131,7 грн/кг місяцем раніше. Якщо у першій половині лютого середня ціна охолджених напівфабрикатів зі свинини сягала 132,4 грн/кг, то на рубежі сезонів опустилася нижче 131 грн/кг», — йдеться в повідомленні.
Зазначимо, що упродовж березня цінова динаміка була мінливою, проте діапазон коливань ціни не перевищив 1,5 грн/кг у середньому та 3 грн/кг за окремими м’ясними частинами. Зокрема, у третій декаді березня дещо подешевшали свинячі стейки (-0,5%), вирізка (-1,2%), ошийок (-1,8%) та грудинка (-0,9%).
«Коливаюча динаміка торкнулася й інших видів м’яса, проте середня їх ціна за підсумками березня відхилилася у бік підвищення. Так, найпомітніше подорожчала яловичина — на 2,25% до 316,6 грн/кг, м’ясо качки зросло на 1,3% до 213,5 грн/кг, а курятина додала 0,6% зупинившись на рівні 109,5 грн/кг у середньому за березень. Зокрема, у перші три тижні березня ціни на курячу тушку та філе були вищими ніж у кінці лютого, проте у третій декаді дещо понизилися синхронно з іншими видами м’яса», — додають експерти.
Аналогічна цінова динаміка спостерігалася і на ринках. Так, у перші два-три тижні війни торгівля лише поверталася до роботи, водночас спостерігалося збільшення попиту на м’ясо через притік тимчасово переміщених осіб з уражених військовими діями регіонів.

«З другої половини березня ажіотаж дещо послабився, все більше м’ясопереробних підприємств повернулося до нормальної роботи, були перебудовані логістичні ланцюги поставок, що дещо знизило градус напруги на ринку свинини. З огляду на це, якщо і матиме місце помітна розбіжність у цінах на ринках та в супермаркетах, то, найімовірніше, помітною (понад 10%) вона буде суто для преміальних безкісткових частин — ошийок, стейк, вирізка», — вважають аналітики Асоціації «Свинарі України».

 

Agravery.com