Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів веде роботу з відкриття понад 27 нових міжнародних ринків для українських товарів.
Про це розповіла в.о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, передає «Укрінформ».
Все більше ринків стають доступними для наших експортерів, як тваринницької так і рослинницької продукції. На сьогоднішній день в процесі відкриття більше 27 ринків”, — сказала Шевченко.
Наразі служба працює над відкриттям ринків: Тайланду, Південної Кореї, Малайзії, В’єтнаму, Кувейту, Бахрейну, Саудівської Аравії, Туреччини, Гонконгу, Європейського Союзу, Канади, Мексики, Оману та Китаю.
У 2022 році для українських товарів було відкрито 27 нових ринків, тоді як у 2021-му — 25.
У січні 2023 року для експорту української продукції тваринництва було відкрито три нових ринки: один у Канаді та два у Сербії.
ports.ua