На межі сезонів ціни на живець свиней продовжили знижуватись. Про це повідомили аналітики Асоціації «Свинарі України».
Так, свині забійних кондицій минулого тижня переважно закуповували по 65-68 грн/кг, хоча епізодично звучали ціни як нижче, так і вище згаданої мінімальної планки.
«Середньозважена ціна заготівлі другий тиждень поспіль втрачає 5% проти попереднього, склавши 66,1 грн/кг. До цієї позначки тяжіють середні ціни на Заході та в Центрі, тоді як на Сході та Півдні ціни дещо вищі», — зазначили аналітики.
Відгуки про перебіг реалізації від представників м’ясопереробки на цьому тижні неоднозначні.
«Так, частина постачальників охолодженої свинини констатує відносно рівномірний перебіг торгівлі без істотних залишків. Окремі нарікають на її млявість через слабший ніж зазвичай попит з боку глибокої м’ясопереробки, яка цього сезону зменшила обсяги запасів. Водночас, істотно менші поставки імпортної сировини у кінці осені майже нівелюють зовнішній вплив на ціни закупівлі», — додали в АСУ.
Щодо прогнозів цінової динаміки на грудень, то більшість заготівельників не очікує передсвяткового ажіотажу на ринку, проте вважають, що у першій декаді місяця та напередодні свят ціна закупівлі має відновитися.
Тим часом аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» прогнозує, що цього тижня, з 4 по 10 грудня, ціна на живець свиней буде на рівні 67-68 грн/кг.
kurkul.com