ДП «Держзовнішінформ» здійснює моніторинг цін на зовнішньому і внутрішньому ринках, згідно з наказом Міністерства розвитку і торгівлі України.               Інформаційно-аналітичні продукти компанії включені Державною податковою службою України до переліку джерел інформації для отримання котирувальних цін.               Нормативно-правові акти

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.07.2024

ДАЙДЖЕСТ ВАЖЛИВИХ НОВИН

Юлія Свириденко підписала Фінансову угоду між Україною та ЄС на €5,27 млрд в рамках Ukraine Facility

 

 

Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко підписала Фінансову угоду між Україною та Європейським Союзом, яка регулює отримання грантової допомоги в рамках Ukraine Facility у розмірі €5,27 млрд протягом наступних чотирьох років.

Відповідне рішення про залучення грантової підтримки від ЄС було прийнято на засіданні Уряду минулого тижня.

«Уряд фіналізував домовленість між Україною та ЄС в рамках Ukraine Facility. Підписання Угоди щодо залучення грантової підтримки на €5,27 протягом найближчих чотирьох років сприятиме стабілізації макроекономічної та фінансової ситуації в країні та забезпечить необхідні ресурси для підтримки ключових секторів економіки. Це остання угода яка необхідна для того, щоб повністю запустилася програма Ukraine Facility. Ми вдячні ЄС за допомогу у відновленні України та створення нових інвестиційних можливостей у довгостроковій перспективі», – зазначила Юлія Свириденко.

Всього бюджетна підтримка в рамках першої складової програми, включно з кредитними та грантовими коштами, складає 38,27 млрд євро. Програма забезпечить надходження траншів відповідно до квартального графіка виконання індикаторів. Загалом у 2024 році Україна очікує отримати 16 млрд євро підтримки, з яких 3 млрд євро буде грантовою допомогою.

 

www.me.gov.ua

 

Уряд схвалив законопроєкт про «кешбек»

 

Кабмін схвалив проєкт закону, який пропонує внести зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) в межах програми «Зроблено в Україні».

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Схвалено проєкт закону «Про внесення змін до підрозділу 1 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) в рамках Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні»», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що цей законопроєкт спрямований на забезпечення реалізації Указу Президента України від 26.01.2024 №31/2024 «Про Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні».

У разі ухвалення документа до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включатимуться доходи у вигляді коштів, отриманих в рамках реалізації експериментального проєкту щодо надання державної грошової допомоги (кешбеку) покупцям товарів українського виробництва в межах Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні» на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

Як повідомлялося, 26 січня 2024 року Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні». Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об’єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України, а також для заохочення повернення громадян України з-за кордону.

 

www.ukrinform.ua

 

В Україні вже збирають пшеницю, ячмінь, горох, ріпак

 

Аграрії двадцяти однієї області збирають ранні зернові культури.  На Дніпропетровщині розпочали збір сої.

Загалом обмолочено 1 154,3 тис. га зернових і олійних, намолочено 3,7 млн. тонн нового врожаю.

Зокрема:

  • пшениці – обмолочено 482,2 тис. га, намолочено 1,62 млн. тонн;
  • ячменю – обмолочено 402,7 тис. га, намолочено 1,56 млн. тонн;
  • гороху – обмолочено 82 тис. га, намолочено 166,4 тис. тонн;
  • ріпаку – обмолочено 186,9 тис. га, намолочено 285,9 тис. тонн;
  • сої – обмолочено 0,2 тис. га, намолочено 0,3 тис. тонн.

По збиранню зернових лідирують аграрії наступних областей:

Миколаївської, де обмолочено 314,2 тис. га, Одеської, де обмолочено 205,1 тис. га, Дніпропетровської, де обмолочено 158,2 тис. га.

По урожайності лідирує Івано-Франківська область з показником 67,5 ц/га.

 

 

www.minagro.gov.ua