Протягом січня-квітня 2019 року Україна експортувала шоколаду 19 367 тонн на 50 842 тис USD.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, пише Аgravery.com.
При цьому Україна за ці ж чотири місяці поточного року закупила 10 005 тонн на 41 613 USD. Випуск виробів із шоколаду в перші три місяці року показав позитивну динаміку (+ 0,8%).
Роком раніше загальним обсяг експорту шоколаду склав 63 380 тонн, на 171 386 тис. USD. Водночас Україна закупили 27 867 тонн на 132 617 тис. USD.
У 2017 році відправили на зовнішні ринки 61 011 тонн шоколаду — на 151 982 тис./ USD, а закупили 20 365 тонн на 92 269 тис. USD.
З 2016 році обсяг експорту становив 58 522 тонни на 134 273 тис. USD, а імпорту — 15 973 тонн на 70 529 тис. USD/
«Попит на шоколадні вироби стабільно зростає, що підтримує імпортні поставки і скорочує залишки готової продукції. Випуск шоколадних виробів в країні зріс із 47,3 тис. тонн у 2019 році проти 46,9 тис. т з січня по березень 2018-го», — зауважили в ДФС.
Повідомляється, що причина — збільшення виробництва: