Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.03.2021

39% виручки українські заклади отримують від безготівкової оплати – дослідження

Понад половину (53%) виручки київські заклади отримують від безготівкових платежів, в Україні цей показник – 39%, водночас зі зростанням cashless ваги набуває питання комісії еквайринґу.

Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації закладів харчування Poster.

За словами рестораторів, дедалі більша частина платежів проходить саме через банки. Це пов’язано з доступністю карток, поширеністю Apple Pay та Google Pay,бажанням уникнути контактів через пандемію та програмами лояльності з боку банків: кешбеком, знижками.

Згідно дослідження, у березні 2021 року 39% своєї виручки українські заклади отримали саме завдяки оплатам банківською карткою. У Києві відсоток становить 53%, у Харкові – 44%, у Дніпрі – 43%, у Львові – 42%.

У дослідженні йдеться про те, що безготівкові платежі мають чимало позитивних наслідків для ресторанів: швидкість обслуговування, контроль за крадіжками, відсутність проблем з інкасацією. Водночас, що вища частка безготівкових платежів, то більше заклади сплачують за еквайринґ.

Комісія становить близько 2-2,5%, проте сплачується вона не з прибутку, а з обігу. “З маржинальністю у 12-18% річного прибутку від обігу, витрати на еквайринґ – п’ята-сьома частина чистого прибутку підприємства”, – розповідає один із дніпровських рестораторів.

Він зауважив, що, водночас, за пандемії чимало закладів не мають прибутків, а намагаються втриматися на ринку.

 

www.epravda.com.ua