Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.04.2019

5 українських стартапів отримали 100 тис. євро

П’ять компаній отримали гранти у фінальній хвилі програми “Кліматичні інноваційні ваучери” міжнародних організацій Greencubator, ЄБРР та ЄС .

Про це повідомляється на сайті climate.biz.

Ними стали українські компанії, які отримали 100 000 євро на втілення наступних проектів:

  • Delfast — сертифікація електровелосипедів, патентування, технічні та функціональні вдосконалення.
  • Integro-SD — автоматизація виробництва органічних добрив з курячого посліду за власною технологією; сертифікація.
  • «Інтегральні комплексні системи» — бездротова система двосторонньої передачі даних і керування енергоспоживанням з підвищеною дальністю дії та мінімальними енерговитратами.
  • ІОТ ТРЕЙД — розробка програмного забезпечення для «розумного» хаба, що керує мережею сенсорів і терморегуляторів в житловій та комерційній нерухомості.
  • «Оболонь Оіл» — підготовка до серійного виробництва мобільних установок для переробки полімерних відходів в альтернативні види пального.

Протягом першого етапу реалізації програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» в Україні 30 компаній отримали грантове фінансування загальною суму 1 млн євро.

Довідково

«Кліматичні Інноваційні Ваучери» започатковані в рамках програми Європейського банку реконструкції та розвитку «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC) за фінансування Європейського Союзу. В Україні її впроваджує ГО Greencubator. Україна стала першою серед країн діяльності ЄБРР, в якій запрацювала програма «Кліматичні Інноваційні Ваучери».