Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.11.2017

60% вітчизняних свинарів готові продовжувати розвивати бізнес

У І півріччі 2016 року галузь свинарства переживала складні часи. Незважаючи на це, значний відсоток гравців ринку готові і планують розвивати свою діяльність. Про це свідчить опитування Асоціації свинарів України.

До анкетування долучилися 300 господарств різних розмірів: і ті, що мають близько півтисячи свиней загалом, і флагмани (понад 100 тис. голів). Ферми-респонденти утримують понад 60% промислового маточного поголів’я і більш ніж половину загальної кількості свиней в Україні.

Так, згідно з результатами опитування, 49% господарств планують продовжувати розвивати бізнес. Із них 1/5 – будують нові виробничі майданчики або проводять реконструкцію. Ще 30% респондентів повідомили про наміри оновлення та нарощення маточного стада.

10% опитаних свинокомплексів ухвалили рішення збільшувати кількість свиноматок, будувати/реконструювати потужності.

Планами щодо розвитку вертикальної інтеграції, зокрема запровадження власної переробки свинини, поділилися ще 5% анкетованих господарств.

«Наразі на ринку спостерігається сприятлива цінова ситуація для виробників. Вона є результатом „складних часів“ – І півріччя 2016 року. Тим не менш, теперішні позитивні умови роботи переконують гравців ринку у привабливості свинарського бізнесу. Реконструкція, модернізація потужностей, оновлення маточного стада слугуватимуть передумовою для деякого відновлення племінного запасу та загальної кількості свиней в Україні на початку наступного року», – коментують в АСУ.