Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.11.2023

Агентство відновлення завершить будівництво захисних споруд на енергооб’єктах до грудня 2024 року – голова Держспецзв’язку

Агентство відновлення завершить роботи з будівництва захисних споруд на енергетичних об’єктах до 1 грудня 2024 року, а на низці об’єктів – до середини лютого, повідомив голова Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) Юрій Щиголь.

“Агентство відновлення продовжує активно будувати захисні споруди на енергетичних об’єктах, і за більшістю з них роботи мають бути виконані до 1 грудня 2024 року, ще за низкою об’єктів – до середини лютого”, – сказав Щиголь в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, до нинішньої зими Україна підготовлена краще, ніж торік. Держспецзв’язку координує роботу зі створення захисту від атак і дронів на енергетичних об’єктах спільно з “Укренерго”, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерством енергетики, Генштабом, Агентством відновлення і приватними компаніями. Роботу було розпочато на початку року, і вже є результати.

Держспецзв’язку також спільно з Генштабом та Агентством відновлення бере участь у розробленні проєктів із перенесення елементів критичної інфраструктури під землю. Було створено чіткі методичні рекомендації щодо вибору матеріалів і конструкцій.

“Об’єкти готові до захисту. Однак у наявності є певна кількість засобів протиповітряної оборони, і цієї кількості наразі недостатньо, щоб захистити всі об’єкти, які цього потребують. Щодня президент та уряд працюють над збільшенням кількості засобів ППО. Однак наш агресивний сусід має багато ракет. І якщо він буде їх масово запускати, не можна виключати влучень. І якщо це станеться, можливо, на дві-три чи п’ять годин, а може, й більше, якийсь регіон буде без електроенергії. Маємо бути готовими до всього і розуміти, що доти, доки триває війна, у країні немає жодного абсолютно безпечного місця”, – розповів Щиголь.

 

ua.interfax.com.ua