Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.06.2022

Аграріям прогнозують дефіцит добрив у новому сезоні

Восени 2022 року та навесні 2023 року в Україні прогнозують дефіцит добрив. Про це розповів директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан у блозі на Latifundist.com.

«Наразі найбільш вірогідним сценарієм залишається дефіцит добрив восени 2022 р. і навесні 2023 р. Але він буде менше очікуваного. Визначальною буде роль державної підтримки аграріїв. Адже скорочення дефіциту за рахунок скорочення ділової активності — найгірший з можливих сценаріїв», — сказав експерт.

Він зазначив, що на світовому ринку панує тренд на зниження цін. Водночас для України це не означає автоматичного зниження цін на внутрішньому ринку.

На ціни мінеральних добрив продовжують діяти суб’єктивні фактори. Виходячи з особистих обставин, торгівельні компанії можуть надавати цінові пропозиції, як вище, так і нижче середньо ринкових цін. Але це не змінює загальної тенденції. У порівнянні з аналогічними періодами попередніх років, попри очікування, ціни на азотні добрива залишаються відносно стабільними. Ціни на фосфатні і комплексні добрива суттєво зросли», — розповів Сергій Рубан.

Нагадаємо, що Верховна Рада України прийняла у першому читанні закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану» №7264, який спростить імпорт мінеральних добрив та ЗЗР для аграріїв.

 

agropolit.com