Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.07.2022

Аграрії подають заявки на отримання грантів

Вже 4 690 українців подали заявки на участь у грантових програмах в рамках проекту “єРобота”. З них 3 817 опрацьовано Ощадбанком.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економікм України.

88% від усієї кількості заявок (4130) – це запити на отримання мікрогранту для започаткування або розвитку власної справи. За цією програмою АТ “Ощадбанк”  верифікував 2 496 заявок, а з понад 670 потенційними отримувачами Державна служба зайнятості уже провела співбесіди.

Отримати мікрогранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у підприємництві. Завдяки цим коштам вони зможуть почати власну справу або її розширити.

Другий за кількістю заявників напрямок – підтримка переробних підприємств. Програма націлена на збільшення частки переробки в українському виробництві та в експорті.  Українці подали 438 заявок на отримання грантів у цій сфері й за допомогою отриманих коштів модернізують власні підприємства для випуску готової продукції.

Також 41 заявка надійшла від аграріїв на гранти з розвитку тепличного господарства та садівництва. Програма дозволить державі компенсувати втрати через тимчасову окупацію регіонів, де овочівництво та садівництво розвивалося активно. Це дасть змогу забезпечити внутрішній ринок сільськогосподарською продукцію і збільшити експортний потенціал України.

Нагадаємо, заявку на отримання гранту можна подати через Портал Дія. Громадяни та підприємці, які мають питання щодо умов участі, можуть отримати консультацію від АТ “Ощадбанк” – через контакт-центр або особисто у відділенні.

 

agrotimes.ua