Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.07.2022

Аграрії цьогоріч планують зібрати від 50 мільйонів тонн зернових

Українські аграрії цього року, попри всі обставини посівної та воєнного часу, планують зібрати від 50 млн тонн зернових.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики України з посиланням на першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, передає Укрінформ.

«Враховуючи всі обставини посівної, логістики та воєнного часу, очікуємо непоганий врожай – не рекордний, проте вищий від середньостатистичного за останні п’ять років – від 50 млн тонн зернових. Що стосується пшениці, то переважатиме продовольче зерно», — зазначив Висоцький.

Крім того, за його словами, можна говорити і про обнадійливу динаміку експорту. Так, у червні експорт агропродукції перевищив 2,1 млн тонн – проти 350 тис. тонн у березні та близько 1 млн тонн у квітні.

Пошук шляхів деблокування українських портів і збільшення обсягів експорту не припиняються. Перший заступник міністра розповів про облаштування двох транзитних хабів для українського зерна на кордонах з Польщею та Румунією.

Він наголосив, що Велика Британія, США та Канада підтвердили свої наміри допомогти України із забезпеченням додаткових місць для зберігання збіжжя.

Як повідомлялося, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочала новий проєкт підтримки українських аграріїв на суму 17 млн доларів. Проєкт націлений на відновлення потужностей для зберігання зерна та функціональності ланцюжків постачання, а також збереження виробничого потенціалу українських фермерів для безперервності виробництва у майбутньому.

 

www.ukrinform.ua