Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.05.2020

Аграрні асоціації звернулися до президента з вимогою не обмежувати імпорт добрив

Аграрні асоціації звернулися з офіційним листом до президента Володимира Зеленського у складі ГС «Всеукраїнський аграрний форум» із вимогою не обмежувати імпорт добрив та не допустити монополізації ринку.

Про це пише AgroPolit.

Асоціації-члени ВАФ – ГС «Аграрний союз України», ГС «Всеукраїнська аграрна рада», Всеукраїнська асоціація громад, Асоціація «Союз птахівників України», ВГО «Всеукраїнська аграрна конфедерація», Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу».

У зверненні зазначають, що ризик монополізації ринку ґрунтується на намірах Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі запровадити спеціальні квоти на імпорт добрив з країн, які є торговельними партнерами України. А обмеження буде грубим порушенням двосторонніх зв’язків, зокрема Угоди про асоціацію з ЄС та може призвести до запровадження партнерами мита на продукцію, яка експортується з України до цих країн.

“Ми разом з іншими асоціаціями підписали та надіслали цей лист не тільки до Президента України, а й до Прем’єр-міністра, Голови ВРУ, Голів  парламентських  комітетів та спеціальної Комісії по розгляду даного питання при Мінекономіки», – сказав голова ВГО «Всеукраїнська аграрна конфедерація” Леонід Козаченко.

У листі ВАФ нагадують, що у 2019 році Антимонопольний комітет України  ухвалював рішення про примусовий розподіл компанії Ostchem, яка належить Дмитру Фірташу у частині виробників азотних добрив та накладала штраф у розмірі 107 млн грн на трейдингову компанію «НФ Трейдинг Україна». Це відбулося за результатами розслідування, в ході якого було встановлено факт монопольного становища компанії на ринку добрив.