Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.08.2021

Американська компанія поставить в Україну 75 тисяч тонн вугілля

Компанії «ДТЕК Енерго» та «Центренерго» домовилися про імпорт 75 тис. тонн вугілля.

Як передає Укрінформ, про це 27 серпня повідомили в ДТЕК, куди входить ДТЕК Енерго.

«ДТЕК Енерго та ПАТ «Центренерго» погодили з американською компанією поставку 75 тис. т енергетичного вугілля. Судно з паливом прибуде до України найближчими місяцями», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що цей об’єм вугілля буде розподілено рівними частинами (по 37,5 тис. тонн) для потреб ТЕС приватної та державної генерацій.

За словами гендиректора ДТЕК Енерго Ільдара Салєєва, забезпечити імпорт вугілля стало можливим завдяки нормалізації ситуації на ринку електроенергії, яка дозволила досягти економічно обґрунтованих цін і, таким чином, знайти ресурси для підготовки генерацій до осінньо-зимового періоду.

У ПАТ «Центренерго» запевнили, що додаткові запаси вугілля дозволять їм пройти через опалювальний сезон без необхідності використовувати газ. При цьому Центренерго залишається єдиним споживачем вугілля держшахт, яке майже повністю забезпечує потреби підприємства.

У ДТЕК нагадали, що для стабільного проходження опалювального сезону за 7 місяців 2021 року на шахтах ДТЕК Енерго ввели у роботу 17 нових лав та видобули майже 10 млн тонн газового вугілля.

Нещодавно ДТЕК Енерго почав імпорт вугілля з Польщі; 19 серпня перші 2,7 тис. тонн польського вугілля надійшли в Україну. Ця поставка передбачена угодою з вугледобувним підприємством Bogdanka про імпорт 320 тис. тонн енергетичного вугілля із сусідньої країни.

Також ДТЕК Енерго очікує постачання палива із Казахстану.

 

www.ukrinform.ua