Опубліковано 13.11.2019

Американський виробник рослинного м’яса виходить на український ринок

Цього місяця продукцію з рослинного м’яса почнуть постачати до ресторанів Києва, згодом її почнуть продавати у супермаркетах.

Американський стартап із виробництва рослинного м’яса Beyond Meat виходить на український ринок зі своєю продукцією — бургерами і ковбасками з рослинного м’яса. Про це повідомляє компанія-дистриб’ютор продукту.

Продукцію будуть постачати до ресторанів, а першим містом, в якому вона з’явиться, стане Київ.

Старт продажів заплановано на другу половину листопада.

Продукт може з’явитися у меню освітніх закладів, як сказано у повідомленні, у популярних кейтерингових компаніях і службах доставки їжі, а пізніше згодом котлети і ковбаски з рослинного м’яса можна буде знайти на полицях супермаркетів.

Американський стартап Beyond Meat заснований у 2009 році. Зараз його продукція продається в 58 тис. магазинів і закладів в 20 країнах.

Навесні 2019 року виробник рослинного м’яса провів IPO, залучивши $241 млн.

Beyond Meat на 100% складається з рослин, не містить глютену, сої та ГМО. Основні інгредієнти продуктів: горох, рис, вода, картопляний крохмаль, рапсова олія. Червоний колір котлеті надає буряковий сік.