Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.03.2020

АМКУ застерігає від можливих порушень у ході приватизації

У зв’язку з активізацією процесу приватизації державного та комунального майна, АМКУ вважає необхідним застерегти учасників процесу малої та великої приватизації від можливих порушень конкуренційного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України, пише Agravery.

«Придбання, набуття у власність іншим способом чи одержання в управління (безпосередньо або опосередковано) часток (акцій), що забезпечує досягнення чи перевищення 50% голосів у вищому органі управління відповідного суб’єкта господарювання, активів, що забезпечують здійснення господарської діяльності, зокрема шляхом відкритих конкурсних процедур (аукціону), може підпадати під визначення концентрації і потребувати отримання дозволу Комітету у випадках перевищення порогових показників», — наголошують у відомстві.

Також Антимонопольний комітет звертає увагу, що при розрахунку порогових показників може враховуватись не лише балансова вартість об’єкта придбання, а і реальна (ринкова, стартова) вартість акцій/активів суб’єкта господарювання. «Заява може подаватись як до початку конкурсної процедури, так і після, але не пізніше тридцяти днів з дати оголошення переможця, якщо інше не передбачено законом», — пояснюють в АМКУ.

Зауважимо, що концентрація, яка потребує дозволу Комітету, забороняється до надання дозволу на її здійснення. До надання такого дозволу учасники концентрації зобов’язані утримуватися від дій, які можуть призвести до обмеження конкуренції та неможливості відновлення початкового стану. «Для Антимонопольного комітету України, так само як і для бізнесу, важливо вчасно оцінити необхідність отримання попереднього дозволу на концентрацію і запобігти порушенню конкуренційного законодавства», — підсумовують у відомстві. Нагадаємо, приватизація переданих об’єктів Фонду держмайна може принести $5 млрд.