Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.09.2023

Атаки на українські порти безпосередньо впливають на світову продовольчу безпеку, – Денис Башлик

Питання глобальної продовольчої безпеки обговорили учасники експертної дискусії в рамках імплементації формули миру Президента України Володимира Зеленського. Захід організовано Посольством України в Індії.

Участь у зустрічі взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, заступник Міністра економіки України Тарас Качка, представники Уряду і дипломатичного корпусу, неурядових організацій.

Під час свого виступу Денис Башлик наголосив, що через постійні терористичні обстріли росією української критичної та аграрної інфраструктури світовий продовольчий ринок перебуває в кризовому стані. Світові ціни на зернові культури зростають після кожної атаки чорноморських і дунайських портів. Це ще раз підтверджує роль України в забезпеченні продовольчої безпеки усього світу.

За його словами, в першу чергу, страждають країни Африки та Азії, жителі яких можуть опинитися на межі виживання, якщо Україна не зможе експортувати в достатній кількості зерно.

«Постійні атаки рф на портову інфраструктуру в Одесі та інших українських портах  мають пряме відображення на соціальній і політичній стабільності, світових продовольчих цінах, що безпосередньо впливає на продовольчу безпеку», – відзначив Денис Башлик.

Заступник Міністра зауважив, що Україна цьогоріч збере гарний врожай зернових і готова вже відправити в країни Африки та Азії мільйони тонн пшениці. Це стабілізує продовольчий ринок. Головне зараз – це підтримка і допомога Україні з боку світової спільноти.

minagro.gov.ua