Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.07.2022

Австралія на рік скасувала мита на український імпорт

Уряд Австралії ухвалив рішення про скасування мит на імпорт з України на один рік.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві міністра торгівлі й туризму країни Дона Фаррелла.

«Уряд Австралії оголосив про скасування мит на імпорт до Австралії з України. Цей захід, який є частиною пакету підтримки, озвученого прем’єр-міністром за підсумками його візиту до Києва, набуває чинності (з 4 липня – ред.). Такий крок слідує за аналогічними діями наших міжнародних партнерів, таких як Європейський Союз і Велика Британія», – сказав він.

За словами Фаррелла, у 2021 році український імпорт до Австралії становив близько 122 млн дол. Він також додав, що рішення уряду передбачає зниження мит з 5% до нуля протягом 12 місяців на низку товарів, які виробляються в Україні. При цьому, акцизні збори на паливо, алкогольні та тютюнових виробів, залишаться в силі.

«Австралія засуджує односторонню, незаконну та аморальну агресію росії проти народу України. Наше поточне рішення демонструє нашу відданість підтримці економіки України, оскільки вона має справу з триваючими руйнівними наслідками від вторгнення росії», – зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албанії на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві 3 липня заявив про намір звільнити українські товари від ввізного мита, як це вже зробили деякі країни.

 

www.ukrinform.ua