Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.03.2021

Більше 300 українських виробників експортують свою продукцію до Британії

До Великої Британії експортують свою продукцію 362 українські виробники, натомість від її агропідприємства інвестували в Україні близько 3 млрд фунтів. Про це сказала голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька під час британсько-українського вебінару з агробізнесу “Можливості внеску України у продовольчу безпеку Великої Британії”. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

«Щодо перехідного періоду, до кінця березня. Ми вже узгодили перелік компаній з української та британської сторони, які можуть здійснювати експортно-імпортні операції. В Україні 362 виробники займаються веденням зовнішньоекономічної діяльності і експортують продукцію до Великої Британії. По-перше, це молочники, далі – виробники курятини. Крім того, це експортери риби, меду, пшениці і, як не дивно, равликів», – заявила Магалецька.

Вона зазначила, що, починаючи з осені 2020 року Держпродспоживслужба спільно із DEFRA – органом, який у Великій Британії виконує функції, схожі із Держпродспоживслужбою, щодо видачі та обміну сертифікатами на продукцію, – працюють над сертифікацією задля пожвавлення експортно-імпортних відносин.

«Ми сподіваємося, що як виробники української продукції, так і виробники Великої Британії зможуть працювати на основі паритету», – підсумувала Магалецька.

Водночас Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Вадим Пристайко повідомив, що від агропідприємств Великої Британії як інвестиції надійшли близько 3 млрд фунтів стерлінгів.

«Україна на сьогодні для Великої Британії є п’ятим найбільшим постачальником продукції і шостим найбільшим партнером. Якщо зважувати позицію України на глобальній арені, з цього Британія може значно скористатися. В українському середовищі на сьогодні можна налічити близько 3 млрд фунтів стерлінгів – це обсяг інвестицій, які агропідприємства Великобританії принесли Україні», – заявив Пристайко.

Він зазначив, що це івенти, які вже відбулися у відносинах із Великою Британією і на які треба зважити. З огляду на нещодавні реформи та зміни, у майбутньому у відносинах двох країн відкривається чимало можливостей для розвитку і розширення взаємозв’язків.

«Європейський центробанк надає вагому допомогу українським підприємцям. І це є свого роду непоганим майданчиком для подальшого розвитку у взаємовідносинах. Цей капітал можна вважати буфером для просування відносин вперед. Починаючи з вересня між Великобританією та Україною, з точки зору покращення взаємовідносин та актуалізації поточної програми дій, 98% домовленостей були переглянуті і на сьогодні 2% залишилися на потім», – додав дипломат.

За його словами, це означає, що українські експортери розширили свої можливості і зміцнили свій авторитет.

Британсько-український вебінар з агробізнесу відбувся у партнерстві з Посольством України у Великій Британії.