Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.07.2022

Бізнес пропонує уряду розширити кількість регіонів для релокації підприємств

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) пропонує Кабінету Міністрів збільшити кількість регіонів для релокації підприємств, що знаходяться в зоні активних бойових дій. Наразі таких є 9.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі УСПП.

Також УСПП закликає уряд більш активно використовувати можливості індустріальних парків (ІП) для релокованих підприємств, надавати їм стимулюючі умови приєднання до інженерних мереж у разі збільшення виробництва, реалізації проєктів з глибокої переробки сільгосппродукції тощо.

Зокрема, для структурованої роботи над створенням і розвитком мережі індустріальних парків вбачається за необхідне створити відповідну державну установу – координатора. Також необхідно доопрацювати та прийняти «Стратегію розвитку індустріальних парків на період до 2030 року».

В УСПП зауважили, що відповідні пропозиції вже надісланого на адресу прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Документ спільно напрацьовували більше 170 представників бізнесу, громадських експертних організацій, урядовців та обласних військових адміністрацій.

Як повідомлялось, українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до безпечніших регіонів. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

Зараз підприємства можуть переїхати до дев’яти областей: Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Вінницької, південних територій Волинської і Рівненської.

 

www.ukrinform.ua