Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.05.2020

Борці з кліматичними змінами озеленять «міський тепловий острів» у Львові

На перетині вулиць Бандери і Чупринки створять перший у місті громадський дощовий сад. Про це повідомляє видання Хмарочос.

Наприкінці наступного тижня у Львові розпочнуться роботи з озеленення громадського простору на перетині вулиць Бандери і Чупринки, біля Львівської Політехніки, повідомляє пресслужба ЛМР.

Влітку трикутник між зупинкою та перфорованою бетонною стіною перетворюється на «тепловий острів». Нагріванню сприяють інтенсивний рух транспорту, МАФи, надмір плитки і брак зелені.

Потепління робить простір іще спекотнішим і ще менш комфортним для містян, вважають у громадській організації «Плато», яка займається адаптацією міста до змін клімату і протягом року працювала над концепцією озеленення.

Минулого літа учасники «Плато» вимірювали температуру повітря та поверхонь на цій площі та виявили, що зупинка транспорту нагрівається до 44 градусів Цельсія, бруківка – до 42 градусів, а дах МАФу – до 60 градусів.

Торік проєкт подавали на громадський бюджет, та він не набрав достатньої кількості голосів. Тепер ідею втілюватимуть власними силами за підтримки районної адміністрації. Також закликають львів’ян допомогти інформаційно та матеріально.

За проєктом, перфоровану стіну планують озеленити, висадивши в’юнкі рослини: дівочий виноград і плющі. Вертикальне озеленення захищатиме бетон від нагрівання, створюватиме додатковий затінок і зволожуватиме повітря.

Візуалізація: Плато

Також створять перший у Львові громадський дощовий сад – композиція з багаторічних квітів. Завдяки багатошаровій дренажній системі рослини збиратимуть та затримуватимуть дощові опади з покрівлі сусіднього будинку.

Візуалізація: Плато

Приклади з Мельбурна, Лондона, Чикаґо та Ґданська показують, що така технологія рятує міський простір від підтоплення, зазначають у «Плато».

Приступити до реалізації вирішили 15-16 травня, у Міжнародний день захисту клімату.