Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.12.2023

Brent торгується біля $79,6 за барель

Ціни на нафту стабілізувалися у четвер після падіння напередодні на сигналах про те, що пропозиція сировини на ринку перевищує попит.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в ніч із середи на четвер, показали зростання запасів у США минулого тижня на 1,837 млн барелів. Зокрема збільшилися запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex.

Офіційні дані про резерви енергоносіїв буде оприлюднено Міністерством енергетики США у четвер о 18:00 за київським часом. Збільшення запасів нафти в Кушингу, якщо воно підтвердиться, буде зафіксовано за підсумками десятого тижня поспіль, це стане найтривалішим періодом їхнього безперервного підвищення з 2016 року.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7.20 за Києвом становила $79,61 за барель, що на $0,04 (0,05%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $1,42 (1,8%), до $79,65 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на цей час на $0,09 (0,12%), до $74,02 за барель. Напередодні вартість контрактів упала на $1,46 (1,9%), до $74,11 за барель.

Побоювання щодо перспектив попиту, особливо в Китаї, посилюються, зазначає аналітик CIBC Private Wealth Ребекка Бабін, слова якої наводить Market Watch. Споживання нафти в КНР, яке було досить високим у перші три квартали поточного року, слабшає, зазначає вона.

«Відсутність упевненості в перспективах китайської економіки в 2024 році – головний чинним, що турбує учасників ринку, – каже Бабін. – Другий за значимістю чинник, що викликає побоювання, – це можливість того, що видобуток у США перевищуватиме прогнози, як це було 2023 року».

 

enkorr.ua