Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.02.2024

Brent торгується біля $82,7 за барель

Ціни на нафту стабілізувалися в середу після попередньої високоволатильної сесії, трейдери чекають на щотижневі дані Міністерства енергетики США про запаси енергоносіїв у країні.

Вартість квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 за київським часом становить $82,68 за барель, що на $0,09 (0,11%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У вівторок ці контракти здорожчали на $0,77 (0,9%), до $82,77 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на цей час на $0,04 (0,05%), до $77,83 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $0,95 (1,2%), до $77,87 за барель.

Оцінки Американського інституту нафти (API), оприлюднені в ніч із вівторка на середу, показали стрибок запасів нафти в США на тижні, що завершився 9 лютого, на 8,52 млн барелів.

Офіційні дані про резерви енергоносіїв у Штатах Міненерго країни опублікує в середу о 17:30 за Києвом.

Трейдери продовжують оцінювати перспективи глобального попиту на паливо й ризики перебоїв у постачанні з Близького Сходу.

В умовах близькосхідної напруженості нафтовий ринок «коливається як йо-йо, вгору і вниз, але насправді нікуди не рухається», зазначає керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж, слова якого наводить Market Watch.

«На жаль, на Близькому Сході події в основному повторюються – бомбардування, за якими йдуть перемовини про перемир’я, а потім знову бомбардування», – каже експерт.

Тим часом ОПЕК і Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) розходяться в оцінці перспектив глобального попиту на нафту.

Так, ОПЕК, що опублікувала у вівторок щомісячний звіт, зберегла прогноз зростання світового попиту на нафту на 2024 рік на рівні 2,25 млн барелів на добу (б/д).

Тим часом глава МЕА Фатіх Біроль заявив, що його організація очікує підвищення глобального попиту цього року лише на 1,2-1,3 млн б/д – набагато слабшими темпами, ніж торік (2,254 млн б/д), оскільки економічне зростання у Китаї й багатьох інших частинах світу сповільнюється.

 

enkorr.ua