Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.02.2024

Brent торгується на рівні $83,6 за барель

Ціни на нафту стабільні на торгах у четвер після різноспрямованої зміни за підсумками попередньої сесії.

Вартість квітневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 за київським часом становить $83,62 за барель, що на $0,06 (0,07%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здорожчали на $0,03 – до $83,68 за барель.

Термін дії квітневих ф’ючерсів спливає у четвер. Травневі контракти, що активно торгуються, перебувають на рівні $82,07 за барель, що на $0,08 (0,1%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії.

Ф’ючерси на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на цей час на $0,02 (0,03%), до $78,52 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $0,33 (0,4%), до $78,54 за барель.

Зниженню вартості WTI у середу сприяли дані Міністерства енергетики США, які показали збільшення запасів нафти в країні за підсумками п’ятого тижня поспіль.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня зросли на 4,2 млн барелів, повідомило Міненерго країни.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex, збільшилися на 1,5 млн барелів. Видобуток нафти в США минулого тижня залишився на рекордному рівні – 13,3 млн барелів на добу (б/д).

Хоча у Штатах запаси сировини зростають, «глобальний нафтовий ринок стискується», зазначає головний аналітик DTN Трой Вінсент, слова якого наводить Market Watch. «Це видно з аналізу тимчасових спредів, які говорять про беквордацію на ринку (коли пізніші контракти торгуються з дисконтом до найближчих – ред.)», – каже експерт.

Певну підтримку ринку в середу надали повідомлення ЗМІ про те, що ОПЕК+ розглядає можливість продовження добровільних обмежень на видобуток нафти на другий квартал цього року.

 

enkorr.ua