Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.08.2023

Brent торгується на рівні $85,9 за барель

Нафтовий ринок стабільний у четвер після підвищення напередодні на даних про різке скорочення запасів нафти в США.

Трейдери також стежать за наслідками урагану «Ідалія», що обрушився напередодні на узбережжя Мексиканської затоки, і ситуацією в Габоні, де було скоєно військовий переворот.

На 8:20 за київським часом жовтневі ф’ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,04 (0,05%), до $85,9 за барель. У середу Brent здорожчала на $0,37 (0,4%) до $85,86 за барель.

Жовтневі ф’ючерси на WTI на той час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі Nymex на $0,04 (0,05%), до $81,67 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,47 (0,6%), до $81,63 за барель.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня впали на 10,58 млн барелів – до 422,94 млн барелів, повідомило Міненерго країни. Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex, зменшилися на 1,5 млн барелів.

Національна метеорологічна служба США 30 серпня заявила про «катастрофічні шторми й руйнівні вітри» в районі урагану «Ідалія».

За даними Управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США, на Мексиканську затоку припадає близько 15% всього видобутку нафти в США й близько 5% видобутку газу. Chevron Corp. раніше цього тижня оголосила про евакуацію персоналу з трьох добувних платформ у Мексиканській затоці.

«Хоча ми спостерігали евакуацію персоналу з деяких платформ як запобіжні заходи, напрям урагану дозволяє припустити, що відчутних наслідків для нафтопереробних потужностей і видобутку не буде», – сказав MarketWatch аналітик The Price Futures Group Філ Флінн.

Повідомлень про перебої у видобутку нафти чи експорті з Габону, який є членом ОПЕК, не надходило. Раніше група військових у країні оголосила про скидання президента Алі Бонго Ондімби, який перебуває при владі 14 років, а в суботу його було переобрано на третій термін.

Оскільки видобуток нафти в Габоні невисокий, вплив ситуації, що склалася, на світовий ринок якщо і є, то невеликий, говорить керуючий партнер Energy Outlook Advisors Анас Альхаджі.

 

enkorr.ua