Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.12.2023

Brent торгується вище від $80 за барель

Ціни на нафту підвищуються у п’ятницю і завершують тиждень упевненим зростанням через проблеми з транспортуванням енергоресурсів Червоним морем.

Рух танкерів у Червоному морі різко скоротився через атаки єменських хуситів на морські судна.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 за київським часом становила $80,04 за барель, що на $0,65 (0,82%) вище, ніж на закриття попередньої сесії. За підсумками попередніх торгів ці контракти здешевшали на $0,31 (0,4%), до $79,39 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здорожчали на цей час на $0,6 (0,81%), до $74,49 за барель. У четвер ціна на ці контракти знизилася на $0,33 (0,4%), до $73,89 за барель.

З початку цього тижня Brent здорожчала на 4,5%, WTI – на 3%.

У четвер ціни на нафту опустилися на інформації про вихід Анголи з ОПЕК, де країна була 16 років. Таке рішення Анголи свідчить про наявність серйозних протиріч в ОПЕК, яка намагається обмежити видобуток, щоб підтримати ціни на нафту, зазначає Market Watch.

«На перший погляд, вихід Анголи з ОПЕК не така вже й важлива подія, враховуючи, що країна ледве могла виконати свою квоту з видобутку», – зазначає аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

«Проте побоювання викликає те, що вихід Анголи може бути сигналом прихованої напруженості, пов’язаної з тим, що ОПЕК поступається часткою ринку виробникам, які не входять у картель», – наводить слова експерта Market Watch.

 

enkorr.ua