Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.08.2023

Brent завершує тиждень зниженням на рівні $84,04 за барель

Ціни на нафту стабільні на торгах у п’ятницю, але завершують тиждень зниженням на тлі слабких статданих з Китаю, а також сигналів щодо можливості подальшого посилення грошово-кредитної політики в США.

Вартість жовтневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у п’ятницю становить $84,04 за барель, що на $0,08 (0,1%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здорожчали на $0,67 (0,8%), до $84,12 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,04 (0,05%), до $80,43 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $1,01 (1,3%), до $80,39 за барель.

Минулого тижня ціни на нафту піднімалися до максимумів з початку 2023 року завдяки очікуванням “м’якої посадки” американської економіки, зазначає редактор видання Sevens Report Research Тайлер Річі.

З його слів, новинний потік цього тижня був «менш надихаючим для нафтового ринку, оскільки нова хвиля побоювань щодо китайського ринку нерухомості й економіки КНР загалом охолодили оптимізм інвесторів стосовно економічного зростання».

Сильні статдані з США, опубліковані цього тижня, послабили надії інвесторів на завершення циклу підйому ставки в США, що призвело до стрибка доходності десятирічних US Treasuries до максимуму з 2007 року.

«Прибутки казначейських облігацій вказують на те, що ставка ФРС триматиметься на вищому, ніж очікувалося, рівні, причому довше, ніж передбачалося, і це стримуватиме економічне зростання, а також негативно впливатиме на попит на нафту в найближчі місяці й квартали», – сказав Тайлер Річі.

З початку цього тижня Brent здешевшала більш як на 3%, WTI – більш ніж на 2%.