Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.12.2023

Brent здешевшала до $81 за барель

Ціни на нафту коригуються вниз після оновлення грудневих максимумів напередодні, інвестори продовжують оцінювати ситуацію в Червоному морі.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:03 за київським часом становить $81,04 за барель, що на $0,03 (0,04%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії. За підсумками попередніх торгів ці контракти здорожчали на $2 (2,5%), до максимальних із 30 листопада $81,07 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здешевшали на цей час на $0,15 (0,2%), до $75,42 за барель. У вівторок ціна на ці контракти зросла на $2,01 (2,7%), до $75,57 за барель, що також стало максимумом з 30 листопада.

Єменські повстанці-хусіти атакували ще одне вантажне судно в Червоному морі, повідомив у вівторок телеканал «Аль-Арабія» з посиланням на військового представника бунтівників Ях’ю Сареа. З його слів, екіпаж комерційного судна MSC United тричі проігнорував попереджувальні сигнали, після чого повстанці запустили ракети.

Також у вівторок Управління морських торгових операцій Сполученого Королівства заявило про вибухи й пуски ракет у Червоному морі неподалік порту Ходейди.

Раніше данська транспортно-логістична компанія A.P. Moeller-Maersk AS повідомила про плани відновити перевезення у Червоному морі після реалізації міжнародної місії із убезпечення суден. Керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес, слова якого наводить MarketWatch, назвав місію позитивним кроком до відновлення безпечних морських перевезень у регіоні.

 

enkorr.ua