Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.08.2023

Brent здешевшала до $84,64 за барель

Котирування нафти в середу продовжили зниження, незважаючи на дані Американського інституту нафти (API) про різке зниження запасів сировини в країні минулого тижня.

Запаси нафти в Штатах за тиждень, що завершився 11 серпня, впали на 6,195 млн барелів, йдеться у звіті API. На тиждень раніше резерви збільшилися на 4,067 млн барелів.

На 8:05 за київським часом жовтневі ф’ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,25 (0,29%), до $84,64 за барель. У вівторок Brent здешевшала на $1,32 (1,5%), до $84,89 за барель.

Вересневі ф’ючерси на WTI на той час дешевшали на біржі NYMEX на $0,21 (0,26%), до $80,78 за барель. За підсумками попередніх торгів контракт здешевшав на $1,52 (1,8%), до $80,99 за барель.

Міненерго США опублікує дані про зміну запасів енергоносіїв у країні за минулий тиждень пізніше у середу. Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, в середньому прогнозують зниження запасів нафти на 2,26 млн барелів, бензину – на 1,6 млн барелів і практично не чекають зміни запасів дистилятів.

На нафтовий ринок продовжують тиснути побоюватися послаблення попиту, пов’язані зокрема з сигналами уповільнення темпів зростання китайської економіки.

Економіка США демонструє стійкість в умовах посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою, і це викликає побоювання подальшого підйому ставки, що може спровокувати погіршення ситуації в економіці.

«Більшість чинників на нафтовому ринку вказує на скорочення попиту. Потрібно подальше зниження цін на нафту, щоб на ринку з’явилися покупці», – сказав головний аналітик Oanda Едвард Мойя.

 

enkorr.ua