Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.06.2023

Brent здорожчала до $74,45 за барель

Котирування нафти слабко ростуть уранці в середу після стрибка більш ніж на 3% на день раніше. Зростанню котирувань напередодні сприяло зниження однієї з ключових процентних ставок Народним банком Китаю, а також новини про те, що Пекін готує додаткові заходи для стимулювання економічної активності в країні.

На 8:10 за київським часом серпневі ф’ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,16 (0,22%), до $74,45 за барель. У вівторок Brent здорожчала на $2,45 (3,4%), до $74,29 за барель.

Липневі ф’ючерси на WTI на цю мить дорожчали на біржі NYMEX на $0,08 (0,12%), до $69,5 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт здорожчав на $2,3 (3,4%), до $69,42 за барель.

«Рух Китаю до нових стимулів забезпечує підтримку нафтовому ринку, – сказав MarketWatch аналітик Schneider Electric Роббі Фрейзер. – Зниження ключової процентної ставки китайським ЦБ дає надію на те, що пом’якшення політики може трансформуватися у більш потужне економічне зростання цього року».

НБК у вівторок знизив ставку за семиденними операціями зворотного РЕПО до 1,9% з 2%.

Підтримку нафтового ринку також надало повідомлення Bloomberg про те, що влада США планує поповнити стратегічний нафтовий резерв (SPR) на 12 млн барелів цього року.

Увагу трейдерів у середу спрямовано на засідання Федеральної резервної системи. Інвестори розраховують, що суттєве послаблення інфляції дозволить ФРС зробити паузу у циклі посилення грошово-кредитної політики і зберегти базову процентну ставку незмінною (на рівні 5-5,25%) на засіданні 13-14 червня, зазначає MarketWatch.

 

enkorr.ua