Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.12.2023

Brent здорожчала до $74,69 за барель

Ціни на нафту коригуються у четвер після падіння напередодні до мінімумів із липня.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 за київським часом становить $74,69 за барель, що на $0,39 (0,52%) вище, ніж на закриття попередньої сесії. У середу ціна цих контрактів упала на $2,9 (3,8%), до $74,3 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здорожчали на цей час на $0,38 (0,55%), до $69,76 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів упала на $2,94 (4,1%), до $69,38 за барель.

Ціни як на Brent, так і на WTI знизилися за підсумками п’ятої сесії поспіль, опустившись до мінімуму з кінця червня.

Тиск на ринок виявили щотижневі дані Міністерства енергетики США, які показали різке зростання запасів бензину в країні – на 5,42 млн барелів. Резерви дистилятів збільшилися на 1,27 млн барелів.

Комерційні запаси нафти тим часом скоротилися минулого тижня на 4,63 млн барелів, повідомило Міненерго країни. У той же час запаси на терміналі в Кушингу, де зберігають нафту, що торгується на Nymex, збільшилися на 1,9 млн барелів.

Негативом для нафтового ринку також стала інформація про перше за сім місяців зниження Саудівською Аравією ціни на основний сорт нафти, що постачається в Азію, – Arab Light. У січні цей сорт коштуватиме на $3,5 за барель більше, ніж кошик нафти Омана і Дубая, тоді як раніше різниця становила $4.

«Ціна на Brent із початку цього місяця впала більш ніж на 6%, і це каже, що трейдери побоюються зниження попиту, оскільки економічний спад набирає сили», – зазначає головний аналітик ActivTrades Рікардо Евангеліста, слова якого наводить Market Watch.

 

enkorr.ua