Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.07.2023

Brent здорожчала до $82,95 за барель

Котирування нафти еталонних марок помірно підвищуються вранці у вівторок через побоювання з приводу дефіциту палива на світовому ринку.

На 8:05 за київським часом вересневі ф’ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на 21 цент (0,25%), до $82,95 за барель. У понеділок Brent здорожчала на $1,67 (2,2%) – до $82,74 за барель, завершивши торги на максимальній позначці з 19 квітня.

Вересневі ф’ючерси на WTI на цю мить дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі на 24 центи (0,3%) і становили $78,98 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт здорожчав на $1,67 (2,2%) – до $78,74 за барель, оновивши максимум із 24 квітня.

«Невгамовна жага літньої нафти створила ефект сніжного кому, який привів до багатотижневого ралі, – сказав керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж. – Скорочення постачань із Саудівської Аравії й росії призвело до зростання попиту на американську нафту марки WTI з боку азіатських покупців».

З його слів, на поточну ситуацію вплинули кілька чинників, включаючи зростаючий улітку попит у США, активне відновлення економіки Китаю й позитивні прогнози для попиту в Індії, де пропозиція залишається обмеженою.

Рекордно високий попит у найближчій перспективі призведе до значного дефіциту нафти на ринку й підвищення цін на сорт Brent до $86 за барель до кінця року, вважають аналітики Goldman Sachs Group.

Дані нафтосервісної компанії Baker Hughes показали, що за минулий тиждень кількість бурових установок, що діють, у США скоротилася на 7 одиниць, до 530.

 

enkorr.ua