Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.08.2023

Brent здорожчала до $85,3 за барель

Ціни на нафту помірно підвищуються вранці у п’ятницю після активного зростання за підсумками минулої сесії, спричиненого рішенням Саудівської Аравії й росії продовжити скорочення постачання.

Ціна жовтневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:01 за київським часом становить $85,26 за барель, що на 12 центів (0,14%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здорожчали на $1,94 (2,3%) – до $85,14 за барель.

Котирування ф’ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час підвищилися на 17 центів (0,21%) і становили $81,72 за барель. За підсумками попередньої сесії вони зросли на $2,05 (2,6%) – до $81,55 за барель.

Обидві марки можуть завершити у плюсі шостий тиждень поспіль.

Ер-Ріяд продовжує додаткове добровільне скорочення видобутку нафти на 1 млн барелів на добу (б/д) на вересень, повідомило державне агентство королівства з посиланням на офіційне джерело в Міністерстві енергетики. Таким чином, фактичний рівень нафтовиробництва в Саудівській Аравії наступного місяця очікується на рівні 9 млн б/д.

Це скорочення є доповненням до оголошеного у квітні обмеження видобутку на 500 тис. б/д, яке триватиме до кінця 2024 року.

Крім того, росія в рамках зусиль із забезпечення балансу ринку продовжить добровільне скорочення у вересні постачань на зовнішні ринки, тепер на 300 тис. б/д через зниження експорту на зазначену величину, заявив віце-прем’єр рф алєксандр новак.

Інвестори чекають на засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК+ (JMMC) у п’ятницю, хоча він і навряд чи порекомендує будь-які зміни в політиці видобутку, пише MarketWatch.

 

enkorr.ua