Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.08.2023

Brent здорожчала до $85,6 за барель після зниження напередодні

Ціни на нафту активно піднімаються вранці у середу після зниження за підсумками попередньої сесії, трейдери оцінюють сигнали про різке скорочення запасів нафти у Сполучених Штатах.

Ціна жовтневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:01 за київським часом становить $85,59 за барель, що на 68 центів (0,8%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти здешевшали на $0,52 (0,6%) – до $84,91 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час підвищилися на 69 центів (0,85%) і становили $82,06 за барель. За підсумками попередньої сесії вони знизилися на $0,43 (0,5%) – до $81,37 за барель.

Негативним чинником для нафтового ринку у вівторок стало зміцнення долара, оскільки це підвищує вартість сировинних товарів для власників інших валют. Індекс, що розраховується ICE, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, напередодні зріс на 0,4%.

«Ралі на нафтовому ринку готове взяти паузу на тлі зниження фондових індексів у США й зміцнення долара», – сказав старший аналітик Oanda Едвард Мойя.

Однак нафта залишається привабливою для інвесторів, і покупці, швидше за все, активно купуватимуть контракти на просіданнях, додав він.

Тим часом оприлюднені напередодні дані Американського інституту нафти (API) показали, що нафтові запаси в США за минулий тиждень упали на 15,4 млн барелів. Якщо дані знайдуть підтвердження в офіційних цифрах Міненерго, які буде опубліковано о 17:30 у середу, падіння буде рекордним із 1982 року.

 

enkorr.ua