Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.04.2024

Brent здорожчала до $90,59 за барель

Котирування нафти помірно зростають вранці в четвер після значного підйому напередодні, викликаного побоюваннями удару Ірану по Ізраїлю.

На 8:02 за київським часом червневі ф’ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,11 (0,12%), до $90,59 за барель. У середу Brent здорожчала на $1,06 (1,2%), до $90,48 за барель.

Травневі ф’ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,1 (0,12%), до $86,31 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,98 (0,1%), до $86,21 за барель.

США зі своїми союзниками вважають, що Іран або пов’язані з ним структури можуть незабаром атакувати урядові й військові цілі на території Ізраїлю у відповідь на удар по посольству Ірану в Сирії.

Зростання нафтових цін стримується оптимізмом щодо можливого перемир’я Ізраїлю з ХАМАС. У Єрусалимі заявили, що у перемовинах про припинення вогню досягнуто прогресу, хоча ХАМАС цю інформацію спростовує.

«Напруженість між Ізраїлем і ХАМАС велика, і хоча сторони як ніколи близькі до перемовин про перемир’я, залишається ризик подальшої ескалації конфлікту та його перекидання на інші країни регіону», – зазначили аналітики Sevens Report Research.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 5,84 млн барелів, повідомило Міненерго країни. Загальний рівень запасів досяг максимальних з минулого липня 457,26 млн барелів. Резерви бензину зросли на 715 тис. барелів, дистилятів – на 1,66 млн барелів.

Опитані S&P Global Commodity Insights аналітики прогнозували зростання запасів нафти на 2,9 млн барелів, а також скорочення резервів бензину на 1,4 млн барелів і дистилятів – на аналогічну величину.

 

enkorr.ua