Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.09.2023

Brent здорожчала до $95,03 за барель

Котирування нафти еталонних марок продовжують зростати у вівторок четверту сесію поспіль після досягнення чергових річних максимумів напередодні побоювання дефіциту палива на світовому ринку.

На 8:15 за київським часом листопадові ф’ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на 60 центів (0,64%), до $95,03 за барель. У понеділок Brent здорожчала на $0,5 (0,5%) – до $94,43 за барель.

Жовтневі ф’ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $1,01 (1,1%), до $92,49 за барель. За підсумками минулої сесії контракт здорожчав на $0,71 (0,8%) – до $91,48 за барель.

Напередодні Brent оновила рекорд із 11 листопада минулого року, WTI – з 7 листопада.

«Нафта зберігає імпульс до зростання завдяки деяким ознакам відновлення китайської економіки», – сказав старший ринковий аналітик KCM Trade Тім Уотерер. Зокрема він зазначив поліпшення показників промислового виробництва й споживчих витрат минулого місяця, а також зростання роздрібних продажів на 4,6% у серпні в річному вираженні.

«WTI намагається закріпитися на рівні понад $90 за барель», – додав він.

«Бичачий тренд, що спостерігається, швидше за все, зможе розгорнути видобуток у країнах, що не входять до ОПЕК, особливо видобуток сланцевої нафти і газу в США, у відповідь на зростання цін, – зазначив Роббі Фрейзер зі Schneider Electric. – Ми бачимо перші ознаки такої динаміки, проте для того, щоб вплинути на ринок, вона повинна бути сильнішою і послідовнішою».

 

enkorr.ua