Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.07.2023

Члени ОПЕК+ закликали інші країни приєднатися до альянсу

Виробники ОПЕК+ закликали інші країни долучитися до альянсу. Міністр гірничорудної промисловості та вуглеводнів Екваторіальної Гвінеї Антоніо Ондо зазначив, що збільшення кількості учасників ОПЕК+ додасть ринку прозорості й передбачуваності.

«Ми маємо подумати про майбутнє організації та про майбутнє галузі. Я маю враховувати питання інвестицій у галузь, які знижуються. Потрібна ширша дискусія», — сказав міністр енергетики Азербайджану Парвіз Шахбазов під час семінару ОПЕК.

Він також додав, що максимальні інвестиції в сектор становили $900 млрд на рік, а 2021 року — лише $300 млрд.

У свою чергу, міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї звернув увагу, що попит на вуглеводні збільшується і до плато попиту ще далеко. З його слів, попит на нафту зростає, а інвестицій бракує. Згідно з травневою доповіддю ОПЕК, 2022 року інвестиції зросли на 20% і склали $431 млрд.

У картель ОПЕК+ входять десять країн: Азербайджан, Бахрейн, Бруней, Казахстан, Малайзія, Мексика, Оман, росія, Судан, Південний Судан. росія — неформальний лідер об’єднання, на її частку припадає 14% світового нафтовидобутку.

5 жовтня 2022 року країни ОПЕК+ домовилися скоротити цільовий рівень видобутку нафти на 2 млн барелів на добу (б/д) з листопада 2022 року до кінця 2023 року в рамках Декларації про співпрацю. 4 червня віце-прем’єр рф алєксандр новак повідомив, що росія продовжить добровільне скорочення видобутку нафти на 500 тис. б/д до кінця грудня 2024 року, його рахуватимуть від квоти наступного року.

 

enkorr.ua