Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.10.2014

Ціни на європейське СНМ продовжують знижуватись

Ціни даного товару продовжують перевищувати рівень цін аналогічного товару країн-конкурентів, що обмежує його експорт. Згідно даним Євростата, виробництво СНМ в січні-липні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросло на 14,8% в Нідерландах, на 25,6% у Франції, на 11,6% в Німеччині.

Середній рівень цін на цей товар за минулий період (17-23 жовтня 2014 року) становив 2300-2450 євро/т в залежності від країни походження та кінцевої країни-покупця. В Німеччині нижній рівень цін знизився на 50 євро/т і тепер діапазон цін становить 2300-2450 євро/т. В Нідерландах зберігся попередній рівень цін 2370 євро/т.

В країнах Океанії спостерігається постійне зниження рівня цін. Попит на даний товар в цьому році доволі слабкий. В минулому році переважно закупався Китаєм, який в цьому році  не виявляє до його закупівлі особливої зацікавленості та закупляє порівняно невеликі обсяги. По цій причині, як і в Європі, виробники переводять сировину з виробництва СНМ на збільшення випуску СЗМ та масла. Сухе незбиране молоко, яке зараз виробляється в порівняно невеликій кількості використовується переважно для закриття поставок по вже раніше укладених контрактах та накопичення запасів. Згідно даним GTIS, імпорт СНМ Китаєм скорочується вже п’ятий місяць підряд.

В США нижній рівень цін знизився на 221 долар США/т при стабільному верхньому рівні. Тепер діапазон цін становить 3527-4012 доларів США/т. Як і у багатьох інших країнах-виробниках, американські молокопереробні підприємства намагаються переорієнтуватись зараз більше на випуск сухого знежиреного молока. Продаж СНМ на внутрішньому ринку дуже нестабільні. При цьому зниження цін на СНМ на світовому ринку також здійснює додатковий тиск на ціни на американському ринку.