Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.10.2014

Цінова нестабільність на ключових металургійних ринках негативно відображалася на кон’юнктурі сегменту переробного чавуну

Цінова нестабільність на ключових металургійних ринках негативно відображалася на кон'юнктурі сегменту переробного чавуну. Проте, український експортний ринок наразі зберігає ціни пропозицій в діапазоні 385−390 дол. США/т, FOB (морські порти України), проте даний рівень носить, швидше, індикативний характер, тому що більша частина вітчизняних постачальників знаходиться поза ринком.

Істотний вплив на ситуацію в сировинних сегментах останнім часом надає стрімке здешевлення сталевого прокату, яке постачається з Китаю. Негативним фактором в цій ситуації є також здешевлення залізорудної сировини, що призводить до зменшення попиту на ключових світових торговельних майданчиках.

Вартість імпортного передільного чавуну в країнах Європейського Союзу з початку поточного місяця знизилася на 5−7 дол. США/т і наразі складає 400−405 дол. США/т, C&F. У той самий час оператори ринку відзначають, що на європейських ринках збуту української сировини, провідні виробники займають стриману позицію і вкрай обережно підходять до питань закупівель додаткових обсягів.

Ситуація на ринку чавуну в США схожа на європейську: попит на сировину залишає бажати кращого на тлі здешевлення сталевого брухту в останній час. Так, ключові імпортери контрактують невеликі партії матеріалу в рамках технологічно обгрунтованих норм, мотивуючи свої кроки складнощами з реалізацією готового сталевого металопрокату. Таким чином, імпортний переробний чавун бразильського походження оцінюється в 405−415 дол. США/т, C&F.

Зниження котирувань чавуну спостерігається також у країнах Південно−Східної Азії внаслідок перенасичення даного регіонального ринку дешевим китайським металопрокатом. В результаті цього азіатські виробники істотно скоротили виробничі програми, а окремі трейдери і зовсім тимчасово покинули ринок. У підсумку імпортний переробний чавун для азіатських імпортерів наразі доступний по 400−410 дол. США/т, C&F.