Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.11.2021

Дефіцит держбюджету України за підсумками 2021 року може становити 170 млрд грн замість запланованих 220 млрд грн – КШЕ

Дефіцит державного бюджету України у 2021 році може становити 170 млрд грн за річного плану 220 млрд грн, повідомила керівник Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління Київської школи економіки (КШЕ) Дарина Марчак.

“За нашими оцінками, на кінець 2021 року дефіцит загального фонду держбюджету буде дещо нижчим, ніж передбачено законом про держбюджет, у результаті економії за видатками (яку ми очікуємо на рівні 3% видаткової частини бюджету за загальним фондом) та боргових виплат”, – наводить слова Марчак прес-служба КШЕ у релізі у вівторок.

Водночас навіть за таких обставин фінансування дефіциту держбюджету потребує активізації боргових запозичень з боку Мінфіну, що складно реалізувати без активної співпраці з Міжнародним валютним фондом та виходу на зовнішні ринки, додала вона.

За оцінками Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління, за підсумками січня-листопада 2021 року дефіцит держбюджету України становитиме приблизно 115 млрд грн. Для фінансування такого обсягу дефіциту та запланованих погашень держборгу (64,4 млрд грн) Міністерству фінансів за два останні місяці року потрібно запозичити 180 млрд грн, або в середньому по 90 млрд грн на місяць. При цьому у січні-жовтні середньомісячний розмір запозичень становить приблизно 40 млрд грн, зазначає Марчак.

 

ua.interfax.com.ua